Fem råd for å unngå ekstra julekilo

Una noticia de IMEO en el idioma noruego: Legger på seg mellom tre og fem kilo i jula.

MADRID, Spania avisen, by Robert E. Larsen

spaniaavisenI Spania hvor fest og høytid nærmest er en livsstil, varer julen lenger enn i de fleste land. Fra helligdagene 6. og 8. desember (la Constitución og Inmaculada) og fram til de Hellige Tre Konger 6 . januar har man 14 fridager.

I snitt legger spanjolene på seg mellom tre og fem kilo denne jula.

– Med et slikt opplegg er det ikke rart at man endrer rutiner også når det gjelder mat, sier ernæringsekspert Rubén Bravo fra IMEO. Problemet ikke er festdagene i seg selv, men at man spiser det samme de dagene det ikke er fest.

Det europeiske medisinske instituttet mot overvekt (IMEO) har laget fem råd til de som vil nyte høytiden uten å legge på seg.

1. Dagen derpå
Det er ikke lett å begrense seg når man er på julebord. Men det er fullt mulig å nyte et godt måltid med en viss moderasjon. Dagen etter kan man kompensere med en retrektiv diett.

2. Søtsaker fra 20. desember
Hele 63 prosent av spanjolene starter å kjøpe søtsaker til jul første uka i desember, noen (12 prosent) i november. Bravo anbefaler oss å ikke kjøpe julegodteriene før 20. desember. – Det er også bedre å kjøpe flere ganger enn å kjøpe inn store mengder en gang, legger han til.

3. Aperitif 20 minutter før middagen
Fordøyelsessystemet bruker omlag 20 minutter på å sende signaler til hjernen når vi har spist nok. En liten aperif eller litt fingermat kan “lure” maven, server med mineralvann light eller zero eller et lite glass rødvin.

4. Bruk alkohol intelligent
En av tre spanjoler skal fortsette festen ut i de små timer etter julebordet. Alkohol i moderate mengder kan gi en avslappende og god følelse. Om du velger smart kan du kutte kalori-inntaket med 60 prosent, uten å si nei.

Forslag fra ernæringseksperten: bruk gaseosa i vinen eller i ølen (har du ikke gaseosa kan du bruke 7-up eller Sprite uten sukker) Gaseosa brukes mye i Spania, rødvin med gaseosa heter tinto de verano, og øl med gaseosa heten clara.

Drikk rom light med lightbrus, bytt ut Vodka med Soju, et tradisjonelt koreansk brennevin med 40 prosent mindre kalorier. Bytt ut shotene med et glass cava eller champagne.

5. Deilige, sunne retter i riktig beregnet mengde
Det viktig for både helse og økonomi å beregne riktige mengder. Det er lett å overdrive, men det er viktig for helsen å beregne riktig.
Ernæringseksperten anbefaler også hvitt kjøtt og fisk som kalkun, merluza eller torsk.

Etiquetas: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: